dinsdag 25 november 2014

dertiende randje per week.

Nu een stevig klusje, we gaan hexagonnetjes maken van 0.5 inch.
We doen het in gedeelte en starten met 3 kleuren en van elk  4 bloemetjes.
Gebruik voor het hartje een afstekende kleur.
Leg de hexagon om en om op een halve strook (6.5×55 cm)en knip de stof uit met 0.7 cm zoom. Naai stof om de hexagon door de hoekjes met een overhandse steek vast te zetten.Plakken met een lijmstift kan ook ,maar dan zijn de kartonnetjes lastiger te verwijderen.
Start bij het naaien bij het hartje en naai aan iedere zijde een nieuwe hexagon tot u een bloemetje heeft. Laat de kartonnetjes zitten tot de strook helemaal klaar is.
volgende week doen we de rest, tot dan,



Jacqueline

vrijdag 21 november 2014

twaalfde randje per week

eze week gaan we aan de slag met de vingerhoedjes, U kunt een malletje maken van paternoplaat.
Ik heb drie lichte en drie donkere kleuren gebruikt. Heeft een een beetje moeilijk patroon in de jelly roll kan die goed hier gebruikt worden.
Teken een blokje van 3×3 cm en zet aan de basis een stipje op 0.75 cm aan de linker en rechterkant en trek van daar uit een lijn naar de bovenhoek en u heeft u patroontje.


Gebruik een halve baan van een strook van 6.5× 55cm, teken het patroon op de stof en voeg 0.7 cm zoom toe .Naai alle vinger hoedjes om en om aan elkaar tot de gewenste lengte en zet de rand aan de tekst strook.
Tot de volgende week.
Jacqueline

dinsdag 11 november 2014

Elfde randje per week

Door al het klussen thuis een verlaat berichtje.
Deze week gaan we de klosjes om en om aan elkaar naaien , eerst een staande dan een liggend klosje enz. Vervolgens naaien we een randje van 3.25 cm aan de bovenkant en een tekst strook aan de onderkant van 4.5 cm, zijn deze klaar kan deze aan de vorige stroken genaaid, succes deze week,
tot de volgende week ik ga nog even wat randjes in de keuken afkitten,

 
Groetjes, Jacqueline
 
 
 
 

maandag 3 november 2014

tiende randje per week

Deze week gaan we de rand van de klosjes afmaken, gebruik hiervoor het malletje van vorige week.
De laatste tien klosjes zijn de staande ( verticale). Vijf van de medium kleur met hartje en vijf van de laatste kleur met hartje. In totaal zijn het nu 20 klosjes van 7 cm.
Naai ze om en om aan elkaar, een dwars liggende klosje en een staand klosje enz. tot een lengte van 140 cm (zonder zij zoom).

 
 
 

Dat was het voor deze week,
tot de volgende,
Jacqueline